Praktische informatie voor reizen met kinderen

Praktische informatie voor reizen met kinderen

 

Veilig reizen met kinderen
Wanneer hebben we vakantie?

Waar slapen we?
Vliegen naar Azie en Zuid-Afrika
Wie zit er achter het stuur?

 

Veilig reizen met kinderen

Bij Van Verre Family staan veilige reisbestemmingen voor kinderen voorop. Zonder zorgen kunnen genieten van de reis met uw gezin. We kennen onze bestemmingen goed en adviseren u graag om juist wel of juist niet voor een bestemming te kiezen.

Wellicht bent u zelf een ervaren reiziger en wilt u deze passie graag delen met uw kind (-eren). Het is dan ook begrijpelijk dat de keuze voor een bestemming voor uw gezin anders is dan wanneer u een reis voor uzelf aan het plannen bent. Gewoon omdat andere zaken een belangrijkere rol gaan spelen. Denk hierbij aan de ideale reisperiode, rust tijdens de reis en de verschillende activiteiten.

Vervoer

Eigenlijk is het belangrijkste tijdens uw reis: goed vervoer. We zitten er bovenop dat het transport ter plaatse, de minibusjes, echt goed is. Dat is niet een vanzelfsprekendheid in Azië en Zuid-Afrika: bij ons staat dit reisonderdeel op nummer 1.

 

Gezond op reis

Gebieden met malaria worden vaak overgeslagen door ouders met kinderen, maar kunnen soms juist wel bijzonder zijn voor gezinnen. Sluit deze dan ook niet direct uit. Overleg eerst met één van onderstaande vaccinatiespecialisten wat dit voor uw gezin betekent. Uw gezondheid en die van de kinderen staat immers altijd voorop!

 • Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, Amsterdam: www.lcr.nl
 • Tropencentrum AMC, Amsterdam: www.tropencentrum.nl en/of 020-5663800
 • Het LUMC (speciale afdeling van het ziekenhuis), Leiden: tel: 071-5263636
 • Havenziekenhuis Travel Clinic, Rotterdam: www.havenziekenhuis.nl en/of 010-4123888
 • Vaccinatiebureau Nederland, Amsterdam: www.vaccinatiebureau.nl en/of 020-6269890
 • Gezond op reis: www.gezondopreis.nl
 • GGD Nederland: www.ggd.nl
 • Bij de meeste huisartsen

Neem geen risico’s
Voor alle Aziatische bestemmingen geldt dat u beter geen water uit de kraan kunt drinken. Een tandenpoets ritueel met de kinderen gebeurt hier dan ook met mineraalwater. Hetzelfde geldt voor het nuttigen van voedsel bij lokale kraampjes, iedereen reageert hier anders op, ook de kinderen. Het is dan ook verstandiger om in restaurants wat te nuttigen. Het sluit helaas niets uit, maar ‘Better safe than sorry’!

Contact tijdens de reis

Bij Van Verre Family werken we samen met zeer ervaren lokale agenten. Zij kennen de bestemming van binnen en van buiten en helpen u graag gedurende de reis. Wij zijn ook 24 uur per dag bereikbaar voor u. Mocht er iets dringends zijn waar wij u mee kunnen helpen? Neem dan contact op met ons op één van de noodnummers.

 

Veilig op reis, begint met een veilig en vertrouwd gevoel.

 

Reisdocumenten

Reizende kinderen van alle leeftijden hebben sinds 26 juni 2012 een eigen paspoort nodig als ze naar het buitenland reizen. Bijschrijven van het kind in het paspoort van de ouders is niet meer mogelijk. Houd hier rekening mee!

 

Verzekerd op reis
Goed verzekerd op reis gaan is belangrijk  of u nu alleen reist of samen met uw gezin. Verzekeraars kennen de specialisten/privéklinieken in elk land en kunnen u assisteren mocht er iets gebeuren ter plaatse. Wij werken samen met de Europeesche Verzekeringen en adviseren u graag over de beste reis- en/of annuleringsverzekering voor uw gezin. Meer informatie vindt u op de website www.europeesche.nl . Toch vergeten om een reisverzekering af te sluiten? Geen probleem. Tot een dag voor vertrek kunnen wij deze nog voor u afsluiten.

De dag van vertrek
- Laat de kinderen op tijd naar bed gaan, ze zullen waarschijnlijk onrustiger slapen dan normaal. Elk uurtje is er dan één.
- Vertrek bijtijds vanaf huis. Per auto of trein, misschien wordt u wel gebracht nog beter.
  Plan voldoende reistijd in. Geen stress maakt het begin van de reis voor iedereen aangenamer
- Kinderen zullen zich heerlijk vermaken op Schiphol. Er is zelfs een mini NEMO Science Center waar ze alles leren over wetenschap en technologie. Een echt ‘doe-het-zelf museum’. Ook aan het allerkleinste lid van het gezin is gedacht; Schiphol biedt een heuse Babycare lounge. Meer informatie op www.schiphol.nl

Aangekomen en dan.. genieten geblazen.
- Zorg dat u paspoorten, visa en vaccinatieboekjes bij de hand heeft, een stuk relaxter dan opnieuw je tas door struinen op zoek naar de documenten.
- Wij verzorgen het vervoer vanaf de luchthaven naar uw eerste accommodatie, is wel zo prettig.
- Neem vooral met kinderen de tijd om te acclimatiseren. Het tijdsverschil (jetlag), de warmte of juist
  luchtvochtigheid zijn zaken waar elke reiziger aan moet wennen, en zeker ook de allerkleinsten. Probeer zo snel mogelijk het lokale ritme aan te nemen zodat iedereen uitgerust kan beginnen aan de rondreis en optimaal kan genieten.

 

Wanneer hebben we vakantie?

Veel bestemmingen kunnen het gehele jaar door goed bezocht worden. Het is dan een kwestie van plannen en niet gek opkijken dat er aan het einde van de middag een korte tropische bui kan vallen. Is op een warme dag best lekker zo’n verfrissende buitje.


De beste bestemmingen voor in de schoolvakanties benoemen wij voor u:

Beste reisbestemmingen in de meivakantie
- Indonesië        

- West Maleisië (Oost & Westkust) en Borneo            

- Thailand

- Sri Lanka en de Malediven
         

Beste reisbestemmingen in de zomervakantie

- Indonesië        

- West Maleisië (Oost & Westkust) en Borneo            

- Thailand

- Sri Lanka       

Beste reisbestemmingen in de kerstvakantie 
- Sri Lanka en de Malediven

- Thailand            

      

Vakantieperiodes Noord – Midden & Zuid Nederland 2018 & 2019
www.schoolvakanties-nederland.nl/schoolvakanties-2018.html 

www.schoolvakanties-nederland.nl/schoolvakanties-2019.html

 

Vakantieperiodes België – Vlaanderen 2018 & 2019
www.schoolvakantie-belgie.be/schooljaar_2018-2019.html

 

 

Waar slapen we?

Welterusten, Selemat Malam!

Bij Van Verre Family kiezen we niet zomaar een hotel voor u uit. Comfort, locatie, sfeer en faciliteiten zijn belangrijke onderdelen hiervan.

Slapen in een authentiek Balinees dorpje, midden in het regenwoud van Maleisië of met een prachtig uitzicht over zee. Snurken tussen de apen of wakker worden van de geluiden van de jungle. Er zijn in Azië en Zuid-Afrika genoeg bijzondere plekjes te vinden en wij hebben de leukste alvast voor u geselecteerd. Waar mogelijk bieden wij een familiekamer aan waar u met het hele gezin in kan verblijven. Kan dit niet op één van de locaties tijdens uw reis? Dan zullen wij kamers naast elkaar of met een tussendeur voor u aanvragen.

 

Vliegen naar Azie en Zuid-Afrika

Welkom aan boord, hier spreekt de gezagvoerder!

Het kiezen van de juiste bestemming voor u en uw gezin is de eerste stap. De volgende stap is het kiezen voor een luchtvaartmaatschappij. Wij werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Heeft u een specifieke voorkeur of spaart u frequent flyer punten? Laat het ons weten zodat wij hier rekening mee kunnen houden.  Een stopover maken in bijvoorbeeld Hong Kong, Singapore of Dubai behoort ook tot de mogelijkheden.

Wij geven u graag alvast wat tips voor de vlucht;

 • Bespaar tijd en omzeil de wachtrijen op de luchthaven door thuis alvast online in te checken.
 • Spannend hoor voor de eerste keer vliegen. Het kan dan ook altijd zo zijn dat de kleintjes door de stress of pijnlijke oortjes beginnen te huilen, vervelend voor anderen, maar vooral voor uzelf. Voor de kleinste is het advies om net voor het opstijgen een warme fles te geven (voldoende omdat er ook nog getaxied moet worden) zodat de focus wordt afgeleid van de oortjes. Dit kan ook voor de wat oudere kinderen helpen. Afleiden met wat drinken, een snoepje of speelgoed doet vaak ook wonderen.
 • Voor de langere vluchten is ons advies om bij boeking een wiegje (babybasket) in het vliegtuig te reserveren. Dit is alleen mogelijk voor de allerkleinsten. Een baby mag vaak max. 9kg wegen en mag niet groter zijn dan 65 cm (richtlijnen kunnen per maatschappij verschillen).
 • Voorbereid aan boord betekent veel meenemen. Eigen speelgoed, een favoriete knuffel, boekjes, koptelefoon of tablet. Maar ook luiers, neusspray, zakdoekjes, oordopjes, kindernekkussen of knuffeldekentje. En vergeet de favoriete snoepjes en koekjes niet. Denk ook aan een extra broek of T-shirt voor het geval dat.
 • Waar mogelijk vragen wij voor de kinderen een kinder- of babymaaltijd aan bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Neem voor de zekerheid zelf ook wat eten mee mocht de vliegtuigmaaltijd niet in de smaak vallen.
 • Voor de kleintjes is het wellicht handig om een inklapbare buggy mee te nemen. De buggy mag dan mee door de douane en u levert hem pas in bij de gate. Wel zo relaxed.
 • Voor de allerkleinste is het mogelijk om een Maxi-Cosi mee aan boord te nemen.

 

Wie zit er achter het stuur?

Stap in en ga mee op ontdekking!

Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming wordt u hartelijk ontvangen door onze lokale agent. Op de meeste bestemmingen in Azië reist u samen met uw gezin in uw eigen privé-busje met chauffeur, in Zuid-Afrika rijdt u vaak zelf met een huurauto. Samen met uw chauffeur bepaalt u op de route van A naar B waar u onderweg stopt om even de benen te strekken en rond te kijken. Natuurlijk geven wij u alvast wat leuke tips voor onderweg gebaseerd op wat wij zelf leuk vonden om te zien en beleven.

Gaat u naar Maleisië dit jaar? Dan kunt u delen van dit prachtige land bereizen met een huurauto die u zelf bestuurd. Nog meer vrijheid om zelf te bepalen hoe laat u op pad gaat en waar u onderweg stopt.

Vinden u en uw gezin het leuk om meer te weten te komen over de bestemming, de inwoners en cultuur? Dan regelen wij graag een Engelssprekende gids voor u (op sommige bestemmingen zijn er ook Nederlandssprekende gidsen). Hij/zij laat u verder kennis maken met het land waar u doorheen reist. Een mooie toevoeging aan elke reis.